31 oktober, 2013

Nabolaget

For at dere skal forstå hvorfor jeg trives så godt i Villajoyosa, må jeg vise dere noen bilder fra nabolaget til venninna (som jeg kaller søstra). Her finner jeg det genuine spanske. Det som jeg elsker når jeg er på slike steder og savner når jeg er på typiske turistplasser.

Derfor er jeg glad for at søstra har bosatt seg i Villajoyosa, som er en flott spansk by med vel 30.000 innbyggere. I 2007 var 18,2 % av befolkningen av utenlandsk opprinnelse. 61,1 % av disse kom fra andre EU land. 

Og søstra bor i en herlig bydel, helt fritt for turister.  Ca 1,3 km fra den gamle bydelen med de fargerike husene.  Kjøkkenbalkongen har morgen- og formiddagssol, med utsikt mot Middelhavet. På balkongen utenfor stue og soverom kommer sola på ettermiddag og blir til solnedgang. Herfra er det nydelig utsikt mot fjellene med Puig Campana som landemerke. 5 minutt å gå til strandpromenaden.
Og her er det et herlig nabolag!Noen bilder fra leiligheten til søstra, før og etter møblering. 44 kartonger ble tømt og innholdet plassert. Kjøleskap, seng og sofa levert av lokale leverandører. Meget hjelpsomme leverandører, som ikke tok ekstra betaling for levering. De tar heller ikke ekstra for montering og betaling skjer etter at varen er levert. Snakk om bra service!Avstanden til "kjøpmannen på hjørnet" er kort. Faktisk ligger supermercado "Mas y Mas" på skrå over gaten. Der finnes alt man trenger i det daglige, med ferskvaredisk både for fisk og kjøtt. På den siden søstra bor ligger barene tett i tett, så utvalget er stort både for mat og drikke.Som jeg tidligere har fortalt her på bloggen; alt som er spansk har en stor plass i mitt hjerte. Dette har jeg følt helt siden jeg satte føttene på spansk jord for første gang i 1985. Det gjelder klima, folket, språket, musikken, maten, lydene og luktene ...

I nabohuset til venninna ligger koselige Bar Mejias, åpent fra kl 05:00 til ...  langt på kveld. Der stenges det først når siste gjest er gått og ingen blir jaget. Eier Antonio åpner baren og serverer morgenkaffe til de som ønsker det før arbeidstiden starter. Dette er vanlig i Spania. I det hele tatt lever spanjolene mer ute og det meste av det sosiale foregår ute. Gjerne på bar.

På formiddag overtar kona og svigerinnen styringen av Bar Mejias, før Antonio er tilbake på kvelden. Med andre ord; en typistk familiebedrift. Pølsene kjøpes hos slakteren og brød hos bakeren, kona lager resten av det som serveres på Bar Mejias.


Og hvilke gleder for ganen...
Fruens albondigas er de beste jeg har smakt!
Slagordet til Bar Mejias er "Føl deg hjemme" og det gjorde vi virkelig. Her er det helt andre priser enn på strandpromenaden i Villajoyosa. For 4 tapasretter, brød m/aioli, vann, 4 glass vin, kaffi og brandy, betalte vi kun €17 (ca NOK 140).


En annet spisested i nabolaget er Restaurante Santa Marta. Vi dumpet ned her en kveld da søstra traff en bekjent. Denne kvelden ble det kun noe i glasset, men etter anbefaling spiste vi middag på Santa Marta en kveld senere. Restauranten har argentinsk kokk og er det noen som kan grilling av kjøtt, så er det argentinerne. Vi bestilte grillet entrecote, men lite visste vi at den ble grillet på bordet. På steinplate. Enkelt og greit. Og så sparer man oppvask av tallerkener. Det var godt mørnet og saftig kjøtt. Overstrødd med grovsalt. Med aubergine og deilig roquefortsaus som tilbehør. Et fantastisk måltid!

Og prisen kan man heller ikke klage på; for 2 middager, 1 flaske rødvin (€5) og 1 flaske vann, kaffe og brandy til "dessert", betalte vi den nette sum av €40 (NOK 320).  Santa Marta anbefales!


I dag starter forresten “Con G de Tapas” (31.10.-10.11.13) hvor 25 barer i Villajoyosa tilbyr tapas og drikke for €2,50. Lesere som er i eller nærheten av Villajoyosa kan kjøpe billett og få liste med navn på barene som er med på dette. Enten hos Taxi La Vila eller på en av barene.
To lørdager (02. og 11.11.13) er det også mulig å følge en to-etasjes turistbus på "tapasruten". Bussen har 14 avganger mellom klokken 11:00 og 21:30.


Nabolaget byr på ny og gammel bebyggelse, et yrende folkeliv, mange småbutikker (bakere, slaktere etc), frisørsalonger på rekke og rad, og ikke minst et rikt utvalg i restauranter og barer.

Å sitte på fortausrestaurant her er som å se en film ...

Det skjer noe hele tiden og lydene i nabolaget er slettes ikke dempet. Men jeg elsker dette miljøet!


Vecindario heter en by på Gran Canaria og det betyr nabolaget.  Jeg vil heller være i dette "vecindario" i Villajoyosa.  Skulle jeg noen gang bosette meg i Spania (utenkelig i dag), så det bli her! Derfor kommer jeg til å reise til Villajoyosa så ofte økonomien min tillater det.

Mens jeg venter på neste tur nyter jeg bilder og minnes gode stunder fra noen høstuker.
Og dere lesere kommer til å få flere møter med mitt nye paradis!


4 kommentarer:

Pernille Grunnvoll sa...

Ahh, virker som ditt paradis er Spania på sitt beste :) Ble helt Spania-sjuk her hehehe. Må være en flott plass å bo på der, så kan en oppsøke det "pulserende" om en vil :) Nydelig innlegg og flott reklame for Villajoyosa. Skjønner godt du vil tilbake dit :)Ha en flott uke og klem til deg

Madame sa...

Jeg kan godt forstå, du er meget glad for Spanien, Randi. Vældig mange har danskere har det lige sådan. Min moster og min morbor valgte begge at flytte til Spanien for den del år siden.
Hvis du har lyst, kan du se udsendelsen, jeg skrev om, her:
http://www.dr.dk/tv/se/kender-du-typen/kender-du-typen-1-6

Ønsker dig en fin dag!

Anne-Berit sa...

For en koselig plass, ikke rart du trives der. Og for en fantastisk service, det skulle vært her man fikk heimkjørt og montert møbler uten å måtte betale i dyre domme for det. Kjekt at det ikke kryr av turister der, får håpe det fortsetter sånn. Ha en fin dag :)
Klem :)

Turid sa...

Fikk lyst til å trykke *liker* :)

Skjønner godt at du trives!
Klem