20 august, 2011

Du store alpakka...

Fikk en flott gave i dag.
Ble varm om hjertet og dette vil også holde meg varm gjennom vinteren.
Stort skjerf og sokker i babyalpakka.
Mykt og varmt.
Heldige meg!
 Gaven er fra sønnen som har bosatt seg i Peru.
Og jeg vet at han hadde god hjelp ved valget.
  I Peru finnes alpakka, et klovdyr som tilhører den søramerikanske kamelfamilien. Alpakka produserer en av verdens fineste og mest luksuriøse naturlige fibre. Alpakka har finere fiber enn både mohair, kasjmir, angora og merino. Glatt som silke og mykere enn bomull. Alpakkafiberen produseres i hovedsak i Peru, der ca 2,1 millioner alpakkaer er i produksjon. Fiberen, en gang reservert for Inkaens kongelige familie, er nå tilgjengelig for spinnere og vevere verden rundt.
"Alpakkahjemmet" skriver dette om alpakka:
"Babyalpakka er alpakka av ypperste kvalitet. Et produkt laget av 100% babyalpakka er dyrt, men det er også en investering i et plagg som vil vare i generasjoner. Produktet er meget lett i vekt og har ypperlige termiske egenskaper. Alpakka generelt, men babyalpakka spesielt, oppfører seg mye som lær, i at det blir bedre og bedre jo mer man bruker det. 100% kløfri og meget lett i vekt."
*
 Takk til Kjetil og Teri!

4 kommentarer:

sigrid sa...

Så flott ei gåve! Kjem nok vel med når hausten startar på rett. Vakker søndag til deg :-)

Marianne sa...

Jeg har også forelsket meg i alpakka.

For noen lekre gaver, så heldig du er!

Anne sa...

Heldige du Randi, men selv om du nå har fått slik en flott gave, IKKE si at du venter på vinter nei, please... Litt for tidlig det ja, selv om jeg liker høsten jeg altså, det er bare det at en føler å ikke hatt skikkelig sommer :-(

Å nå da, er ferien over også, og en får se til å komme seg litt i normal gjenge igjen. Føles vel ikke så ille når en er skikkelig i gang igjen, men tanken på den vekkerklokka i morgen tidlig du, skitt å.

Satt med godt tilrette i den røykestolen din å dro på omvisning i leiligheten din jeg Randi, fyra opp å, bare så meg rund. Lekkert da gitt. Akkurat passe stort, lettstelt, nytt og lekkert. Tenker du virkelig vil merke forskjell tild et positive nå når det kommer til vinteren. Kjempetrivelig har du jammen fått det også!!

God ukestart til deg Randi, varm klem herfra en søndag kveld.

Birgitta Kjellner sa...

Det var ett riktigt gott val av din son och hans kvinna.
När du kommer från södern så får du njuta av dessa varma och vackra ting.
Kram till dig, Randi. En skön helg önskar jag dig.
Din svenska väninna i Sóller